Een Rescue Unit voor Rode Kruis

Stel: je doet mee aan een Vakkanjerswedstrijd waarin je voor het Rode Kruis een mobiele hulppost gaat maken waardoor hulpverleners bij rampen of grote ongevallen nog beter hun werk kunnen doen. Zo’n beetje de enige eisen zijn: er moet minimaal drie liter water in kunnen, het moet voorzien zijn van stroom, het moet opslagruimte bieden en je moet er makkelijk mee door zwaar terrein kunnen.

Studenten Mechatronica maakten tijdens de wedstrijd die mobiele hulppost, maar ze voegden een paar extra’s toe. Een GPS tracker, bijvoorbeeld, zodat ook via internet te zien is waar de hulppost is. Bovendien bouwden ze twee stoelen in, maar met de ruggen tegen elkaar. In sommige landen  gelden namelijk regels voor gescheiden behandeling van mannen en vrouwen.

Van die eigen inbreng van het team was het Rode Kruis onder de indruk. Zo erg zelfs dat ze de ideeën meenemen in het uiteindelijk ontwerp van de nieuwe mobiele hulppost.

Bas Berkvens, Martijn van Zeeland, Wessel de Jonge en teamcaptain (al vindt hij zelf van niet) Job van Zoggelen: knappe prestatie!

Vakkanjers_1
Vakkanjers_2
Vakkanjers_3
Vakkanjers_4

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.