Collectie over hart- en vaatziekten

Na maanden van hard werken, sloot Summa Fashion student Inge Linssen haar opleiding af met een modeshow in het Klokgebouw. Haar eindexamencollectie van wit met rode kleding is precies geworden zoals ze had bedacht. Net als alle eindexamenkandidaten kreeg ze begeleiding van bekend ontwerper Bas Kosters. De collectie van Inge draagt een bijzonder verhaal met zich mee. Het rood symboliseert bloed, het wit staat voor witte bloedcellen en aderverkalking. “Doodsoorzaak nummer één onder vrouwen is hart- en vaatziekten. Met de kleding wil ik daar aandacht voor vragen en bewustwording creëren.”

Wat een hartziekte met je kan doen, weet Inge zelf maar al te goed. Ruim een jaar geleden onderging ze een openhartoperatie. Het was een spannende en moeilijke tijd maar: “Het leven loopt zoals het loopt. Je moet er wat van maken ook al zit het soms tegen.” Ondanks alles wist ze haar studie zonder vertraging af te ronden. Volgend jaar start ze met de opleiding Menswear & Tailoring in Hilversum. En de ultieme toekomstdroom? “Naar Italië verhuizen en me daar onderdompelen in de modewereld!”

Inge Linssen (rechts)-verkleind Food and Fashion Frestival
Header Food-Fashion Festival
fashion and food 2017-129_1024x683
Food - Fashion Festival 2017-97
Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.