Een patissier vol passie en ambities

Wanneer je bij de Pastryclub op Strijp-S binnenwandelt heb je grote kans om Damilyano Eijkemans tegen te komen. Deze net afgestudeerde patissier is er vijf dagen per week werkzaam. Hij maakt er onder andere prachtige bonbons, desserts en gebakjes. Het feit dat ze er met aparte smaakcombinaties werken spreekt hem erg aan. Banaan-gember, braam-cabernet sauvignon en nougat-duindoorn bijvoorbeeld.

In juni studeerde hij af met een showtafel in het thema Japan. Een pittige uitdaging. “Je moet alles van begin tot eind zelf bedenken, creëren en uitvoeren. Van recepten tot tijdschema’s en kostprijsberekeningen.” Het maken van showstukken vindt hij wel het leukst: hoe groter hoe beter. Dat zijn werk ook zijn passie is blijkt wel uit het feit dat hij thuis een patisserie ruimte heeft ingericht. “Daar ga ik na het werk vaak nog door. Er zijn genoeg dingen waar ik meer over wil leren zoals ijs maken en noten glaceren.”

Om zichzelf uit te dagen doet hij ook nog mee aan vakwedstrijden; eerst als student nu als professional. De Gouden Gard staat als eerste op de planning. En de ultieme droom? Deelname aan de internationale chocoladewedstrijd ‘World Chocolate Masters’. Eerder werd hij bij de Young Talent editie al tweede. Deelname aan wedstrijden wordt tijdens de opleiding aangemoedigd. Het is leerzaam en daagt je uit om het beste uit jezelf te halen.

Benieuwd naar al het lekkers dat Damilyano maakt? Volg hem dan op Facebook
 
Damilyano Eijkemans (1)
Damilyano detail 2 patisserie
Damilyano Brood en Banket bij Pastryclub-(21)
Damilyano Brood en Banket bij Pastryclub-(22)
Damilyano Brood en Banket bij Pastryclub-(23)
Damilyano Brood en Banket bij Pastryclub-(24)
Damilyano Brood en Banket bij Pastryclub-(25)
Damilyano Brood en Banket bij Pastryclub-(28)
Damilyano Brood en Banket bij Pastryclub-(27)
Damilyano Brood en Banket bij Pastryclub-(18)
Damilyano Brood en Banket bij Pastryclub-(19)
Damilyano Brood en Banket bij Pastryclub-(26)
Damilyano Brood en Banket bij Pastryclub-(20)

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.