Een echte schrijfster in de klas

Heb jij al eens een echte schrijfster ontmoet en haar het hemd van het lijf kunnen vragen? Studenten van de secretariële beroepen bij Summa Zakelijke dienstverlening kregen die kans. Schrijfster Caja Cazemier bezocht hen in de week van de ‘Literatour’; de boekenweek voor jongeren. Ze bracht een stapel boeken van zichzelf en andere schrijvers mee, als cadeau voor de school. In de klas vertelde ze over hoe ze op de ideeën komt voor een verhaal en hoe ze dit vervolgens verder uitwerkt. Ook gaf ze antwoord op alle vragen van de studenten.

Caja Cazemier heeft zo’n 45 boeken geschreven over actuele onderwerpen als social media, loverboy-problematiek, verliefd zijn op je leraar, het leven als brugklasser en nog veel meer. Haar boek ‘#selfie’ lijkt student Eveline indrukwekkend. Het gaat over een meisje dat via social media in aanraking komt met een ‘enge man’, die haar lastigvalt met nare foto’s. Eveline: “Dat is iets wat dagelijks gebeurt, bizar. En nogal eng. Daar wil ik wel eens een boek over lezen."

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.