Studenten op bezoek bij Brabants provinciehuis

Zo’n 100 luchtvaartdienstverleners in opleiding zijn op bezoek geweest bij het provinciehuis Noord-Brabant. Ze kregen er een rondleiding langs onder andere de ondergrondse atoombunker en de Statenzaal waar alle grote debatten plaatsvinden. Ook was er quiz met politieke vragen als: wie is de Commissaris van de Koning?

Van Statenlid Marcel Deryckere en het Eindhovense gemeenteraadslid Linda Hofman leerden de studenten vervolgens debatteren. De tips en tricks konden zij meteen in de praktijk brengen tijdens een oefendebat. Verdeeld in twee groepen met voor- en tegenstanders debatteerden de studenten over de stelling ‘In de luchtvaart moeten zoveel mogelijk processen worden geautomatiseerd’. Dit leverde een mooi debat op over de toekomst van het beroep van steward en stewardess in een samenleving waar mensen steeds vaker moeten plaatsmaken voor robots en computers.

De uitnodiging voor dit bezoek kwam van de Brabantse CDA-fractie. Een volgende keer zijn de studenten van harte welkom in de Tweede Kamer in Den Haag.

Summa luchtvaartdienstverlening provinciehuis 2
Summa luchtvaartdienstverlening provinciehuis

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.