Summa naar Abu Dhabi voor WorldSkills

Vandaag vertrekken Berend van de Donk en Lennard Bucks naar Abu Dhabi om deel te nemen aan de WorldSkills. Berend en Lennard komen voor het Summa College, waar zij de opleiding Technicus Mechatronica volgden, uit in de wedstrijd Robotica. Deze eer hebben zij te danken aan hun prima prestatie tijdens de EuroSkills.

Hoewel ze avondenlang getraind hebben (lang leve de werkgever van Berend: Prodrive) zal het toch stressen worden tijdens de wedstrijden. Je moet kunnen knallen, zegt Berend: “Alles wat je op school en tijdens stages geleerd hebt, en liefst nog een beetje meer, moet je tijdens die paar dagen paraat hebben. Bovendien kan er van alles mis gaan, dus je moet ook goed kunnen improviseren”.

Door het niveau van de wedstrijden zijn de deelnemers eraan gewild. “Dat klopt wel, ik zie dat ook op mijn LinkedIn”, erkent Berend, “maar er gaat zo veel tijd en werk zitten in de voorbereidingen. Je moet dit écht alleen doen als je het leuk vindt”.

Berend en Lennard, heel veel succes in Abu Dhabi.

Op de website van WorldSkills en de Facebook pagina van Skills Nederland kun je meer te weten komen over de wedstrijden. 

Lees ook het artikel op de website van het Eindhovens Dagblad.

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.