Gouden Gard voor oud-studente Lisa

In 2014 deed Lisa Matthijssen, oud-studente Patissier van Summa Brood & Banket, een dappere uitspraak: "ooit wil ik de Gouden Gard winnen". Het is nu 2017 en ze heeft het geflikt! De vakwedstrijden van de Vereniging Gouden Gard worden jaarlijks gehouden in het Miele Experience Center in Vianen. 

In het thema prehistorie werkte Lisa zeven uur lang hard aan een enorme blauwe dinosaurus van chocolade waarmee ze de jury overtuigde. Na afloop kon ze het nog niet echt bevatten: “Wow, dit is echt geweldig! Het moet echt nog even indalen. Met deze prijs ben ik echt, echt heel blij.” Niet alleen de jury was onder de indruk. Ook de volgers van de Gouden Gard op social media stemden Lisa naar de eerste plaats. Leuk detail: Lisa kreeg de Gouden Gard uitgereikt door Lotte Dierick, zij won in 2016 de Gouden Gard, en ook zij volgde de opleiding Patissier bij het Summa College.

Behalve Lisa was er meer succes. Janna van Eijk won met haar werkstukken in het thema Frankrijk de Bronzen Gard. Milou Jansen eindigde op de tweede plaats in de Talentenwedstrijd. De opdracht van de Talentenwedstrijd was: maak twee identieke taarten, die door een vak- en consumentenjury zullen worden beoordeeld op presentatie, gebruikte technieken, smaak en decoraties. Ook Milou volgt de opleiding Patissier. Janna is inmiddels afgestudeerd. 

Lees ook de artikelen op de website van Omroep BrabantBakkerswereld en het Brabants Dagblad.

De poster waarop Lisa haar dappere uitspraak doet (klik voor grotere versie).
Lisa Matthijssen deed in 2014 een dappere uitspraak: "ooit wil ik de Gouden Gard winnen"

Gouden Gard - Dessertaat Milou
Gouden Gard - Showstuk Janna
Gouden Gard - showstuk Lisa
Gouden Gard - Dessertaart Lisa
Gouden Gard - marsepeinfiguren Lisa
Gouden Gard - Marsepein figuren Janna
Gouden Gard - Dessertaart Janna
Gouden Gard - Friandises Lisa
Gouden Gard - Showtafel Janna
Gouden Gard - Gouden Gard - Bonbons Lisa

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.