Volleybalzilver dankzij topsportregeling Summa

Ze is er maar druk mee. De Enkhuizense Kirsten Knip volgt bij Summa Sport de opleiding Sport- en bewegingscoördinator, maar ze is ook topvolleybalster. Met het Nationaal Team won ze zilver bij de Europese kampioenschappen en tijdens het seizoen speelt ze voor het volleybalteam Ladies in Black in Aken. Dankzij de topsportregeling van het Summa College kan ze het allemaal combineren.

Kirsten begon aan een opleiding aan het CIOS. maar dat bleek te druk in combinatie met haar volleybalcarrière. Ze switchte naar het Johan Cruyff College, maar toen Kirsten in Frankrijk ging spelen werd de afstand te groot. Bij het Summa College vond ze eindelijk een opleiding die te combineren was met haar drukke topsportleven én die haar interesseerde. En dat laatste is ook een ding, volgens Kirsten.

"Ik vind het lastig om gemotiveerd te blijven voor een studie, zo zit ik in elkaar", zegt zij, "maar bij het Summa College volg ik nu een opleiding die ik écht leuk vind. Dankzij de ondersteuning van de topsportregeling van de school kan ik me er nu makkelijker toe zetten dan in mijn vorige opleidingen."

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.