Leerzame experience: WorldSkills in Abu Dhabi

De WorldSkills in Abu Dhabi zijn voorbij. Summastudenten Berend van de Donk en Lennard Bucks behaalden in de categorie Mobiele robotica de zesde plaats én de titel Excellent vakmanschap, een mooie prestatie!

Dat meedoen aan WorldSkills geen kleinigheid is weet oud-student Fer van Maasakkers als geen ander. In 2015 deed hij, samen met medestudent Arjen Henst, voor Summa Engineering mee aan WorldSkills in Brazilïe. Dit jaar coachte hij Berend en Lennard én was hij jurylid (uiteraard mocht hij de Nederlandse robot niet beoordelen).

Alles wat Fer leerde tijdens ‘zijn’ WorldSkills gaf hij door aan Lennard en Berend die bol-opleiding Tecnicus Mechatronica volgen. “Een belangrijk leerpunt voor ons was de opbouw van de software die de robot aan“als je dat modulair doet scheelt dat een hoop werk als er iets aangepast moet worden of wanneer er iets fout gaat. Je weet meteen waar het probleem zit”.

“Deelnemen aan zo’n gigantisch evenement als WorldSkills vraagt veel van je”, vult hij aan, “vanaf het moment dat je aan de voorbereidingen begint staat alles in het teken van de WorldSkills. En tijdens de wedstrijd sta je enorm onder druk. Je moet presteren! Ook dat heb ik de jongens meegegeven.”

Na zijn opleiding bij het Summa College ging Fer door naar het hbo. Bij Fontys studeert hij Elektrotechniek. “Ik hou heel erg van de softwarekant van elektronica, de aansturing van machines. Dat onzichtbare, dat het lijkt alsof zo’n machine of robot uit zichzelf al die bewegingen maakt. Dat vind ik mooi!”

Publicaties:

WorldSkills 2017-10 (Medaille)-slider
WorldSkills 2017-4-Slider
WorldSkills 2017-8-slider
WorldSkills Team Nederland-slider
WorldSkills 2017-1-slider
WorldSkills 2017-7-slider
WorldSkills 2017-9-slider
Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan
Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.