Robot vraagt: “Zullen we dansen?”

Elk jaar komen design, techniek en maatschappelijke vraagstukken bij elkaar tijdens de Dutch Design Week. Deze keer zijn Summa Zorg en de Stichting Niet Normaal aanwezig met een bijzonder project, ROBOT LOVE.

Het project onderzoekt of we liefde kunnen delen met robots. Tijdens de Dutch Design Week vindt er intensief contact plaats tussen robots en bezoekers, begeleid door studenten van Summa Zorg. Zo kunnen mens en robot veel van elkaar leren. Er is bijvoorbeeld een robot die een dansje met je maakt en eentje die met je praat of je aura leest.

Bij Summa Zorg wordt veel aandacht besteed aan technologie. Studenten oefenen, leren en ervaren in een levensechte omgeving. Dat is niet alleen omdat de school zich in de Brainportregio bevindt, maar ook omdat technologie een steeds grotere rol krijgt in de zorgverlening. Op onze website lees je hier meer over. Of lees bijvoorbeeld eens over hoe studenten met een virtual reality bril door hart en longen reizen.

Na de Dutch Design Week verscheen er een blog van Samen Slim Zorgen Thuis over ROBOT LOVE en de interactie tussen mens en robot. Een van de conclusies van ROBOT LOVE: robot InMoov (links) is eng en Pepper (rechts) is een schatje. 

Klik op de foto voor een vergroting

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.