Bakker: leuke weetjes

  • Goed nieuws: het gaat weer beter met onze economie. Bakkerijen zitten te springen om goed opgeleid personeel. Er is op dit moment veel werk in de bakkerswereld.
  • Zijn bloem en meel hetzelfde? Nee hoor. Als je tarwekorrels maalt krijg je meel. Maar als je het meel zeeft hou je bloem over. Lekker voor witbrood. Met hagelslag.
  • De grootste verjaardagstaart ooit werd afgelopen augustus gemaakt op het Laundry Festival in België. De taart was 17 meter lang, 15 breed en 60 centimeter hoog!
  • Werken in een bakkerij is best zwaar, je moet veel en zware dingen tillen en je moet lang op je benen staan. In de drukke tijden, zoals bijvoorbeeld Pasen en Moederdag zal je ook soms lange dagen maken.
  •  Dat je goed moet kunnen bakken is logisch, maar sociale vaardigheden zijn ook heel belangrijk in het vak. Je moet goed met je collega’s overweg kunnen, zeker als leidinggevende. 
  • Als bakker moet je op tijd je bed uit. Ben je niet zo’n vroege vogel, dan kun je chocolatier worden. Tegenwoordig gaan die soms pas rond half negen aan het werk. 
  • You can make it big! Zo werkt Lotte Dierick (winnares Gouden Gard 2016) bij het beroemde restaurant Gebaar van Roger in Antwerpen en startte Boudewijn Nijmijer een chocolaterie in Koeweit.
  • Maar je kunt natuurlijk ook de trotse eigenaar van je eigen bedrijf worden, en je klanten binnenlokken met de geur van jouw zelfgebakken brood. Want zeg nou zelf, wat ruikt er lekkerder dan versgebakken brood?
  • Waar al die lekkere taarten van Heel Holland Bakt blijven? Daar blijft geen kruimel van over! De bakkers proeven de baksels van hun collega’s, en de hele filmploeg stort zich op wat overblijft. Dat hebben van Janny zelf.
Brood_Banket_Bakkerij_naamloos-32
Brood_Banket_Bakkerij_naamloos-68
Brood_Banket_Bakkerij_naamloos-62
Brood_Banket_Bakkerij_naamloos-17
Brood_Banket_Bakkerswinkel_naamloos-69
Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.