Patissier op tv

Als je je opleiding met succes afrondt, kun je het zomaar schoppen tot tv-personality! Lisa Matthijssen behaalde vorig jaar haar diploma voor de opleiding Patissier. Onlangs won ze de Gouden Gard met haar creatie van een reusachtige blauwe chocoladedino. Nu schittert ze in De Chocolade Show op RTL4.

In een Facebook-oproep waarin deelnemers werden gezocht voor het programma, werd Lisa nogal vaak getagd. Lisa: “In eerste instantie dacht ik: ‘daar ga ik natuurlijk niet aan meedoen, want ik wil niet met m’n hoofd op tv.’ Maar na een paar weken leek het me toch wel wat. Zo leert iedereen me wel kennen. Wie weet opent het weer deuren. Het is heel leuk, een hele nieuwe ervaring.”

Empire State Building van chocola

Een aantal andere deelnemers kende Lisa al vanuit het werkveld en van wedstrijden. Ze zag daardoor ook meteen haar concurrentie. Zo won mede-deelnemer Goos onlangs nog de Young Talent Award in de patisserie. Toch was Lisa in de eerste aflevering 1 van de 2 winnaars van de technische opdracht. Ze mocht een team kiezen, waarmee ze aan de slag ging voor een grootsere opdracht: het bouwen van een chocoladeversie van het New Yorkse Empire State Building. Ook deze opdracht won ze. Vanwege de gebruikte technieken en de uitvoering, maar ook door de goede samenwerking binnen het team. 

Momentopname

Maar wat gebeurt er nou eigenlijk met al dat lekkers na de uitzending? “De showstukken worden bewaard en blijven in het decor staan”, zegt Lisa. “Alles wat kan bederven mag worden meegenomen of ter plekke worden opgegeten. De camera- en geluidsmensen eten na het filmen van alles op.” Hoe schat Lisa haar kans in om te winnen? “Ik denk wel dat ik kans maak, maar het blijft een momentopname. De tijdsdruk is groot, dus als er iets misgaat heb je bijna geen tijd meer om het opnieuw te doen. Als er iets kapot valt kan dat funest zijn.”

Spannend dus, de komende weken! De Chocolade Show is wekelijks te zien op RTL4, zondagavond 18.05 uur.

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.