Aan het werk tijdens Glow

Jennifer Versnel (18) is nog geen drie maanden bezig met haar opleiding Beveiliger maar heeft al mogen werken tijdens een van Eindhovens grootste evenementen: Glow. Ze hielp één avond met het veilig laten oversteken van bezoekers aan de lichtshow in het Philips Stadion. Het ging om zo’n 5000 mensen per keer die in korte tijd langskwamen. “Ik vond het in het begin wel spannend. Je moet mensen op de juiste manier aanspreken en ervoor zorgen dat ze naar je luisteren.” Op school is daar ook al bij stilgestaan: hoe stel je jezelf op, hoe houd je mensen op afstand en hoe reageer je op verschillend menselijk gedrag.

Voor jezelf opkomen
Waarom ze voor deze opleiding heeft gekozen? Omdat ze wil leren voor zichzelf op te komen. “Ik ben eigenlijk totaal niet iemand die dat durft”, zegt Jennifer. Om zichzelf uit te dagen en te ontwikkelen, koos ze juist voor de opleiding waarin het belangrijk is dat je je ‘mannetje’ durft te staan. “Ook is er veel werk te vinden in de beveiliging en is het een baan met veel afwisseling”, aldus Jennifer.  

Evenementen
In totaal worden drie klassen van de opleiding tijdens Glow ingezet. Studenten mogen vaker optreden tijdens evenementen. Bij carnaval en Koningsdag, bijvoorbeeld. Een goede manier om meteen veel praktijkervaring op te doen.

Jennifer werd ook geïnterviewd door het Eindhovens Dagblad.

Jessica Versnel student Summa Sport beveiliging (1)

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.