Bouwen aan een 30 meter hoge ijstoren

Een ijstoren van dertig meter hoog bouwen in de miljoenenstad Harbin, China, is dat wat? Studenten van Summa Engineering gaan er mee bezig. En niet alleen voor de leuk. Nee, ze voeren deze klus uit als onderdeel van hun opleiding. 

Samen met studenten van de TU/e en de Universiteit van Leuven zijn ze onderweg naar 's werelds grootste ijsfestival om daar samen met de rest van het Structural Ice-team te gaan werken aan de ijstoren.

Om de toren te kunnen bouwen is een container gebouwd waarin alle technische voorziening zijn ondergebracht. De Engineering-studenten ontwierpen en bouwden de installaties, zodat de container optimaal kan worden ingezet. Voor de inbedrijfstelling van de container vertrekken de studenten op 10 december naar China. Het isoleren van de container werd gedaan door studenten van Summa Wonen & Design. 

De ijstoren wordt gemaakt van een mix van water en cellulose. Hierdoor wordt de constructie sterker. Het doel is om aandacht te vragen voor het duurzamer bouwen van tijdelijke gebouwen in koude gebieden en om bouwervaring op te doen met ijs. 

Met Oud en Nieuw moet de toren af zijn. Daarna kun je hem gaan bekijken tot half maart. Of het moet eerder gaan dooien. 

Lees meer: 
Artikel van ED
Artikel van Omroep Brabant
Facebook pagina van Structural Ice

Bouwen aan een 30 meter hoge ijstoren02
Bouwen aan een 30meter hoge ijstoren-3
Bouwen aan een 30 meter hoge ijstoren03
Bouwen aan een 30 meter hoge ijstoren01
Bouwen aan een 30 meter hoge ijstoren06
Bouwen aan een 30 meter hoge ijstoren10
Bouwen aan een 30 meter hoge ijstoren08
Bouwen aan een 30 meter hoge ijstoren09
Bouwen aan een 30meter hoge ijstoren-4
Bouwen aan een 30meter hoge ijstoren-5

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.