Zoë op naar The Battles bij The voice of Holland

Stel: je bent afgestudeerd aan Rock City Institute. Dan kun je doorstuderen of gaan werken in de muziek. Óf je meldt je aan voor The voice of Holland. Dat laatste is wat Zoë Smit deed. En voor ze ’t wist werd ze uitgenodigd voor de blind auditions.

Daar stond ze dan, op het podium in de Hilversumse studio. Zo zenuwachtig als wat, maar ze stónd er. Tot op de laatste seconde bleef het spannend, want tóen pas draaiden coaches Ali B, Sanne en Waylon hun stoelen. Zoë koos voor Waylon. Inmiddels kan ze vanuit haar eigen ervaring zeggen dat hij een heel gepassioneerde muzikant is, met veel persoonlijke aandacht voor zijn talenten. “Zijn drive en mentaliteit zijn echt super en hij geeft heel veel om zijn team”, zegt Zoë. “Hij probeert het beste in iedereen naar boven te halen. Op 1, 2 en 3 december speelt hij voor Veronica’s Top 1000 Aller Tijden in een uitverkocht Ahoy en hij heeft ‘Team Waylon’ uitgenodigd om daar met hem op te treden. Supertof.” 

Muzikaal nest
Zoë komt uit een muzikaal nest, met een drummende vader en een moeder die klassiek piano studeerde aan het conservatorium. Genres waarbij ze zich thuis voelt zijn blues, country en soul. Dit wil ze graag combineren met triphop. Ze schrijft zelf nummers en is bezig met haar ontwikkeling als solo-artiest. “Ik wil niet zomaar een meisje zijn dat zingt; ik wil mensen echt iets bieden. Dat ze bijvoorbeeld antwoorden kunnen vinden in mijn muziek.”

The Battles

Op 8 december starten The Battles. Superspannend. Zoë: “Ik doe gewoon m’n ding en probeer zo veel mogelijk te leren. Als ik de adviezen zo goed mogelijk opvolg en m’n best doe, kan ik er zo veel mogelijk uithalen.”

The voice of Holland, wekelijks op vrijdag vanaf 20.30 uur op RTL4.

Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.