Rock City Institute: een muzikale reis

“In 2016 studeerde ik af in de richting ‘zang’ aan Rock City Institute. Mijn vastigheid verdween; ineens moest ik alles zelf gaan doen, terwijl ik nog niet helemaal wist wat ik wilde. Verder studeren? Ik heb een poging gedaan, maar ik merkte dat ik altijd bezig was met muziek. Daardoor had ik een heel andere drive en mentaliteit dan mijn studiegenoten. Ik wil echt verder in de muziek zélf, zij meer in de wereld daar omheen. Ik wil muziek maken, albums uitbrengen, touren, mensen helpen met mijn muziek."

Confrontatie met de realiteit

"Op Rock City Institute is iedereen heel gepassioneerd bezig met muziek; zowel studenten als docenten. De docenten hebben je echt veel te bieden en te leren, maar laten je ook heel vrij. Daardoor kun je jezelf goed ontwikkelen. Tegelijkertijd is het confronterend, kom je jezelf tegen. Als je muziek maakt, stel je je heel kwetsbaar op. Als je dát durft kun je namelijk pas écht muziek maken. Je wordt continu geconfronteerd met de realiteit. Je wilt heel graag die drive vasthouden, maar dat is soms lastig. Bijvoorbeeld als je te maken krijgt met afwijzingen of inspiratieloze momenten. Daar moet je mee om leren gaan."

Close

"Een paar jaar geleden was ik nog heel onzeker. Ik begon aan de 1-jarige opleiding Media- en eventmanagement, maar ik voelde me er niet happy. M’n moeder zag dat. Ze kwam aan met een aanmeldformulier voor Rock City Institute, een opleiding waar ik al wel eens naar gekeken had, en ze zei: “Doe het gewoon, ga ervoor.” In muziek kan ik mijn ei kwijt.
Op Rock City Institute word je heel close met elkaar. Je groeit erg naar elkaar toe, omdat je samen een muzikale reis maakt. Iedereen staat heel dicht bij je. Er zijn 5 disciplines: zang, drums, gitaar, basgitaar en toetsen. Per discipline zijn er 7 à 8 studenten. Iedereen heeft natuurlijk een eigen visie. Het kan gebeuren dat ’t in de repetitieruimte niet klikt, maar dat wil niet zeggen dat ‘t daarbuiten ook niet klikt."

Combi met triphop

"Muziek is me met de paplepel ingegoten. Mijn vader is drummer – ik treed regelmatig met hem op -  en m’n moeder studeerde klassiek piano aan het conservatorium. Mijn roots liggen bij blues, country en soul. Artiesten als Johnny Cash en Elvis werden thuis veel gedraaid. Ik zou deze genres willen combineren met triphop. Zangtechnisch en als artiest wil ik me nog verder ontwikkelen. Ik wil mensen iets te bieden hebben. Daar ga ik voor.”

Zoë Smit, afgestudeerd Artiest Zang aan Rock City Institute.

Lees ook: Zoë op naar The Battles bij TVOH.

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.