Sport combineren met welzijn

Werken als personal trainer in een sportschool, dat leek Koen wel wat. Hij begon een opleiding bij Summa Sport op niveau 2. Na het afstuderen had hij het gevoel nog niet klaar te zijn; hij wilde zijn horizon verder verbreden. Na een oriëntatie kwam hij uit bij de opleiding Maatschappelijke zorg: begeleider specifieke doelgroepen. Zijn ambitie? “Sport inzetten voor het welzijn van mensen. Bijvoorbeeld bij ouderen met weinig sociale contacten. Dan kan ik bijvoorbeeld een gymles organiseren zodat ze soepel blijven én in contact komen met elkaar.”

Koen zit nu in zijn eerste jaar en loopt twee dagen in de week stage bij Brownies & Downies. Hij ondersteunt bij horecazaken en begeleidt de mensen die er werken. “Ik schrijf onder andere zorgplannen en organiseer activiteiten.” Hij heeft het er goed naar zijn zin, maar volgend jaar mag hij zijn eigen stage kiezen en dan hoopt hij meer met sport te doen.

Begonnen op niveau 2 richting sport, nu op niveau 4 richting welzijn. Is het daarna klaar? Nee hoor. Koen gaat door naar het hbo. Iets met sportkunde waarschijnlijk. “Kennis is macht dus ik wil zoveel mogelijk leren en mijn doelgroepen straks zo goed mogelijk kunnen helpen. Een hbo-opleiding gaat me daar bij helpen.” Een mooi voorbeeld van groeiende ambitie en persoonlijke ontwikkeling! 
Koen Marteau MZ Welzijn

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.