“Ik wist niet dat er zoveel bij kwam kijken”

Isaac Felipa is eerstejaars Gezel schilder. Hij wist niet dat er zoveel kwam kijken bij het schildersvak. Maar hij vindt het erg leuk om alle technieken te leren. 

“O jee.” Isaac is aan het behangen. Het ziet er strak uit, het motief sluit naadloos op elkaar aan. Maar nu, naast het deurkozijn, ziet hij dat hij het behang te kort heeft afgeknipt. “En nu?”, vraagt hij aan Walter, zijn docent. Die is onverbiddelijk: eraf en opnieuw beginnen. “Fouten maken mag, daar leer je van”, zegt Walter. “Maar niet drie keer dezelfde alsjeblieft.” Knipogend voegt hij eraan toe: “Zeker niet met behang van 150 euro per rol!”

Leergierig

Het gaat er lekker ontspannen aan toe op de opleiding. Maar hard gewerkt wordt er, zegt Isaac. “Ik heb hier al ontzettend veel geleerd. Over verfsoorten, bindmiddelen, materialen, technieken, noem maar op.” Het geleerde kan hij prima in de praktijk brengen. Op dit moment werkt hij voor zijn bedrijf in een flatgebouw. Muren, plafonds, kozijnen: alles krijgt weer een strakke en frisse look. Behangen laat hij nog graag even aan anderen over. Maar ook dat heeft hij ongetwijfeld snel onder de knie. 

Isaac Felipa1 Summa Bouw gezel schilder

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.