“Proeven doen, dat is echt interessant”

Leuk, proefjes doen in een laboratorium. Maar op je stage testen of de zuurgraad van een frisdrank oké is, dát is het echte werk. Chantal Moors, student chemisch fysisch analist, geniet ervan.

Pipetjes, microscopische apparatuur, meetinstrumenten, zuurkasten, spoelbakken: het leslokaal bij Summa ziet eruit zoals je van een laboratorium verwacht. Strak, wit, goed uitgerust. Hier trekt Chantal haar witte jas maar wat graag aan. “We doen hier veel proeven, erg interessant. Je krijgt eerst uitleg en daarna kun je zelf aan de slag.” 

Zuurgraad frisdrank

Chantal zit in het derde jaar. In het tweede jaar kon ze kiezen: chemisch fysisch analist of biologisch medisch analist. Ze koos het eerste. “Bij die keuze word je goed begeleid. Je kunt bijvoorbeeld meelopen bij bedrijven, zodat je het verschil ervaart.” Haar keuze bracht haar in haar stageperiode bij een frisdrankbedrijf. Daar controleert ze onder meer de hoeveelheden aspartaam en cafeïne en test ze de zuurgraad. Mooi én belangrijk werk. Want hoe lager de pH-waarde, hoe zuurder de frisdrank en hoe minder blij je tandarts is. Want een hoge zuurgraad is slecht voor je tanden. Goed controleren dus, Chantal! 
 
Summa Laboratorium - Analist
Summa Laboratorium - Analist (bol)
summa-allround-laborant

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.