Zelf nieuwe auto's ontwikkelen

Bart Peters is autofreak. Hij wil er alles over weten, maar liever nog nieuwe auto’s ontwikkelen. De opleiding technicus automotive engineering is de eerste stap.

Bart zit nu in het tweede jaar. Drie dagen per week gaat hij naar school, de andere dagen loopt hij stage in een Porsche-garage. Toe maar. “Het is mijn eigen keuze. Ik houd van mooie auto’s en van techniek. Dan zit je bij Porsche goed.” Zijn droom: zelf bij een topmerk aan de slag gaan om nieuwe technieken te ontwikkelen. Het doel is helder, de weg ernaartoe ook. Eerst de opleiding technicus automotive engineering afronden, dan naar het hbo. 

Goed gevoel

Summa College was een bewuste keuze, zegt Bart. “Je krijgt hier veel wiskunde en natuurkunde, het is een goede voorbereiding op het hbo.” Het voelt goed in Helmond, zegt hij. De school, de opleiding, de docenten. “Het onderwijs is heel persoonlijk en je kunt altijd met vragen terecht bij docenten. Ik zit hier op mijn plaats.” Wat zeg je nu, Bart? De weg naar een mooie toekomst ligt voor je open. Niet zitten dus, maar rijden!
 

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.