“De projecten hier zijn echt gaaf”

In teams je eigen racemonster creëren om daarna te zien wie het snelste is of het verste komt. Hoe leuk is dat. Bij de opleiding technicus automotive engineering zijn ze dol op wedstrijdjes.

Oké, racemonster is misschien wat overdreven. Bij één project ontwerp en bouw je namelijk een zeepkist. En in de muizenvalrace gaat het erom dat jouw autotootje, aangedreven door een muizenval, het verst komt. Maar de competitie is er zeker niet minder om, verzekeren tweedejaarsstudenten Rick de Wit en Wouter de Groot.

Shell Eco Marathon

“Die projecten zijn echt gaaf”, zeggen de twee. “Je leert er veel van: projectmatig denken, samenwerken in een team, buiten de gebaande paden denken, ontwerpen, tekenen en produceren. De docenten geven richtlijnen en coachen ons, maar ze laten het vooral aan onszelf over. Tof.” Een serieuze zaak, dus, die projecten. En leuk bovendien. “Nog leuker wordt het in het derde jaar. Dan doen we mee aan de Shell Eco Marathon. Een internationale competitie waarbij je een voertuig bouwt dat zover mogelijk moet komen op één liter brandstof. We verheugen ons er nu al op.”

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.