“Leuk is dat je het zelf moet doen”

Hoeveel ijzer zit er in spinazie? Kijk maar op de verpakking, zul je zeggen. Jolien Bruininx, student chemisch fysisch analist, wil het zelf uitzoeken. Dat valt niet mee.

In het derde jaar van de opleiding mag je zelf een opdracht kiezen, die je samen met iemand anders in tien weken uitvoert. En als je spinazie lekker vindt en je weet dat je er sterk van wordt (althans, volgens Popeye), dan wil je wel eens uitzoeken hoeveel ijzer er daadwerkelijk in spinazie zit. Ja, je moet voor deze opleiding wel nieuwsgierig zijn en dingen willen uitzoeken. Maar dat wil Jolien.

Vaardigheden

“Het leuke van zo’n opdracht is dat je het helemaal zelf moet doen”, zegt ze. “Je bedenkt hoe je het spinaziegehalte kunt achterhalen, maakt een plan van aanpak en gaat vervolgens aan de slag. Op het eind presenteer je je project en maak je er een verslag van. Dus allerlei vaardigheden komen aan bod.” En, is ze er al achter hoeveel ijzer er in spinazie zit? “Zover zijn we nog niet. Ik kan je wel vertellen dat het niet meevalt om dat te achterhalen. Zo eenvoudig is dat niet.” Maar goed dat je op Summa zit om te leren. 

Summa Laboratorium - Allround laborant (bol)
Summa Laboratorium
Summa Laboratorium

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.