“Een baan heb je zo gevonden”

Het gaat goed in de bouw. Bram Albers had dan ook zo een werkgever gevonden voor zijn bbl-opleiding tot gezel schilder. Hij vindt de diversiteit van het beroep erg fijn.

Het lijkt zo makkelijk: even een muurtje texen of een kozijn schilderen. Maar iedereen die het wel eens doet, weet hoe lastig het is om het mooi strak en streeploos te krijgen. Schilderen is een vak. “Daarom leren we veel over technieken, materialen, oppervlakten en verfsoorten”, vertelt Bram. “Zodat je de juiste techniek, het juiste materiaal en de juiste verf gebruikt. Pas als alles klopt, wordt het strak.”

Mooiste vak

Bram vindt de diversiteit van de opleiding fijn. “We leren niet alleen schilderen, maar ook andere technieken zoals plamuren, kitten, behangen en glas zetten.” Het mooiste van het vak? “Als er een heel stuk uit bijvoorbeeld een kozijn weg is en dat dan zó maken dat het weer een geheel lijkt. Stukadoors zijn daar ook goed in, misschien ga ik die opleiding ook nog doen hierna. Het is een mooie verbreding van het vak, je kunt klanten dan meer bieden.” Slim gedacht, Bram!

Bram Albers2 summa bouw

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.