Op twee niveau's richting mechatronica

Ze volgen allebei een opleiding richting mechatronica: de een op niveau 2 bij Summa Techniek, de ander op niveau 4 bij Summa Engineering.

Brady volgt de bbl-opleiding Monteur mechatronica. Hij doet de ‘off the job’ variant wat betekent dat hij elke 6 weken naar school of leerbedrijf gaat. Brady werkt bij DAF in de technische dienst. Zijn er machines kapot of is er een storing? Dan gaat hij erop af. “Ik kom overal binnen de organisatie. Geen dag is hetzelfde.” Hij is dan ook van plan er nog heel lang te werken. Het is er leuk, je kunt er verschillende diploma’s halen en: “over een paar jaar ga ik er ook goed geld verdienen”.

Brady koos voor de opleiding omdat het erg breed is. “Je maakt kennis met veel verschillende kanten van de techniek.” Hij raadt de opleiding en de school Summa Techniek dan ook zeker aan. 

Veel machines op school

Deveron doet de opleiding Technicus mechatronica niveau 4. Waar Brady de machines onderhoudt, is Deveron degene die de machines ontwerpt en maakt. Denk bijvoorbeeld aan flesautomaten in de supermarkt, verpakkingsmachines in bedrijven of robots. “Ik koos voor deze opleiding omdat je het productieproces van een machine van begin tot eind meemaakt.” In de toekomst bij VDL ETG Projects werken lijkt hem wel wat. Op school kan hij al goed oefenen: “We hebben veel machines in huis en je kunt altijd bij de leraren terecht voor hulp”. 

Beiden veel succes met jullie studie en toekomstplannen binnen het Eindhovense werkveld!
 
Deveron mechatronica engineering (3)
Deveron mechatronica engineering (2)
Brady mechatronica Techniek (3)
Brady mechatronica Techniek (2)

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.