Op de tast door de gangen bij Summa Zorg

Een grappig gezicht vandaag bij Summa Zorg: studenten van de opleiding Verpleegkundige liepen er geblinddoekt over de gang. Begeleid door een medestudent voerden ze op deze manier verschillende opdrachten uit. Bijvoorbeeld een bekertje water halen, een handtekening van een docent regelen of een selfie maken in een lokaal. Maar waarom? Wat was er aan de hand?

De opdrachten stonden in het teken van een les Interactieve vaardigheden (IAV). Als je verpleegkundige wilt worden, is communicatie met de patiënt namelijk heel belangrijk. Daarom wordt er tijdens de lessen geoefend met bijvoorbeeld het stellen van open en gesloten vragen en het geven van feedback. Deze keer ging het om de communicatie met verstandelijk beperkten die zowel blind als doof zijn. En hoe leer je nou beter hoe dit overkomt dan wanneer je het zelf ervaart?
Les IAV bij Summa Zorg
Les IAV bij Summa Zorg
Les IAV bij Summa Zorg
Les IAV bij Summa Zorg

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.