Op spreekuur bij juridische studenten

Best lastig soms, al die dingen die je moet regelen met DUO voor je studiefinanciering en OV-kaart. En wat te doen als je je eigen verzekeringen moet afsluiten? Derdejaars studenten van Summa Zakelijke dienstverlening helpen de leerlingen van Summa Plus met dit soort vraagstukken. Iedere dinsdagmiddag van 15.00 tot 16.30 uur houden zij spreekuur in de kantine van Summa Plus (De Blécourtstraat 1). Om de week een ander groepje. In een gezamenlijk schema houden zij bij wie er langs zijn geweest en hoe ze hen geholpen hebben. Handig voor als ze nog een keer terugkomen met een vraag.   

Luc Wilting is een van deze studenten. Hij volgt de opleiding Juridisch-administratief dienstverlener. Hij vindt het leuk dat hij op deze manier jongeren kan helpen. “Dat ze uiteindelijk weggaan met het gevoel ‘ik ben goed geholpen’.” Voor bezoeker Lubana is dat in ieder geval gelukt. Zij wordt bijna 18 en moet dan haar eigen zorgverzekering gaan betalen. Studenten Maxime en Chirona hielpen haar er een af te sluiten. Lubana: “Ze waren erg aardig en duidelijk. Ik moet nog even iets navragen voor mijn aanvullende verzekering en dat dan nog doorgeven.”

Tijdens het spreekuur kun je terecht met vragen over onder andere: 
  • studiefinanciering/DUO/OV;
  • zorgverzekering;
  • toeslagen/Belastingdienst;
  • tegemoetkoming schoolkosten;
  • het invullen van formulieren;
  • Klachten over je school.
Spreekuur JAD bij School 23
Spreekuur JAD bij School 23
Spreekuur JAD bij School 23

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.