Studiekeuze: van vwo naar mbo

Thomas (21) zat op de universiteit in Maastricht (opleiding Kunstmatige intelligentie). Hij ging van vwo naar wo, “gewoon omdat dat zo hoorde”, aldus Thomas. De studie verliep erg goed en hij mocht zelfs een speciaal traject volgen. Maar in het tweede jaar kwam Thomas er tijdens stage achter dat deze opleiding hem niet gelukkig ging maken. Hij vond het best moeilijk om dat in te zien, want: hoe nu verder?

In zijn vrije tijd zat hij als drummer in een band en ook zanger Joost was zoekende op studiegebied. Hij begon een opleiding Psychologie maar stopte daar ook snel weer mee. Toen Joost besloot 100% voor de muziek te gaan en zich wilde aanmelden bij Rock City Institute van Summa Artiest, inspireerde dat Thomas om dezelfde weg in te slaan. En toen besloot óók gitarist Damian om hetzelfde te doen. De drie deden auditie en werden allemaal toegelaten!

Kiezen wat bij je past

De overstap van Thomas van wo naar mbo riep reacties op in zijn omgeving. Sommigen verklaarden hem voor gek en hadden het idee dat hij iets weggooide. Zelf ziet hij dat totaal anders. Hij is ontzettend blij dat hij heeft gekozen voor zijn passie. “Dit gevoel kende ik nog niet. Ik beleef veel plezier aan de opleiding en heb echt toekomstdoelen”, zegt Thomas. Ook vind hij dat het mbo-onderwijs erg goed bij hem past. Het is heel praktisch ingesteld en je kunt meteen toepassen wat je leert. “Je moet kiezen wat bij je past en niet wat je omgeving van je verwacht.”

Een mooie verhaal over de zoektocht naar een studiekeuze, kiezen met hoofd en hart, vriendschap en durven afwijken van de “logische” route. Omroep Brabant maakte er een filmverslag van.
Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.