Vrouwen en techniek...

Wat een vooroordeel is dat toch, vrouwen en techniek. Dat die twee wel degelijk matchen blijkt wel uit het verhaal van Kelly van den Heuvel (derdejaars studente Technicus werktuigbouwkunde). Zij schreef een ondernemingsplan voor het automatiseren van de verkoop van bh’s en won daarmee de BCE Ondernemersaward van 250 euro.

Kelly’s idee is dat een dame in het pashokje van een lingeriewinkel via een touchscreen de bh’s kan kiezen die ze wil passen, waarna die keurig in het pashokje worden afgeleverd. Met dit plan wil Kelly weer meer mensen naar de winkels lokken.

Kelly presenteerde haar ondernemingsplan aan een jury bestaande uit leden van het Brabant Center voor Entrepeneurship. Van de ingezonden ideeën kozen ze dat van Kelly als beste. 

De wedstrijd viel samen met de uitreiking van het certificaat Ondernemerschap mbo aan studenten van Summa Facilitaire Dienstverlening en Summa Engineering. Als je een opleiding volgt bij het Summa College kun je een gedeelte van je opleiding zelf indelen. Je kunt uit een lange lijst vakken kiezen die voor jou handig zijn, maar niet standaard in jouw opleiding zitten. Ondernemerschap mbo is een van die vakken. Door dit keuzevak te volgen word je klaargestoomd voor het opzetten van een eigen bedrijf. 
Ondernemingsplan Kelly van den Heuvel - slider 2
Ondernemingsplan Kelly van den Heuvel - slider 1

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.