Las je eigen buitenkachel

Lassen. Het is geen vereiste bij de opleiding Technicus mechatronica, maar wel handig om het te kunnen. Daarom maakte docent Thomas van Vroonhoven er een creatieve opdracht van. Van oude autovelgen lasten de studenten stoere buitenkachels.

“De meeste studenten leren pas tijdens hun stage lassen”, legt Thomas uit. “Ik heb dit project bedacht om iets moois te maken van oude materialen en wil vanaf nu iedere klas minimaal één keer laten lassen.” Student Owen vindt dit een goed idee. “We zijn twee dagen naar het lascentrum in Bladel geweest. Normaal gesproken komt er veel papierwerk kijken bij onze projecten. Bijvoorbeeld ontwerp- en bouwtekeningen, een plan van eisen en een plan van aanpak. Nu was het leuk om meteen iets in handen te hebben en aan de slag te kunnen.”

Werken op een booreiland

Technicus mechatronica is een brede opleiding. Handig als je nog niet precies weet wat je wilt. Owen: “In het begin vond ik programmeren heel leuk, nu ga ik meer richting het metaalbewerken. Hierna wil ik hbo Werktuigbouwkunde doen. Ik zou wel willen werken bij de technische dienst op een booreiland. Een paar jaar snel geld verdienen en daarna ergens anders aan de slag, of een eigen bedrijf.”  
Thomas speelt met vuur
Buitenkachels

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.