Nieuw: de escape chair

De escape room kenden we al een tijdje, in allerlei vormen en maten. Nieuw in het assortiment is de escape chair, waar enkele mechatronica-studenten de laatste hand aan leggen. Voor een organisator van escape rooms in Helmond maken zij twee mobiele escape chairs, die mensen volop uitdaging bieden in hun poging eruit te ontsnappen.

De stoelen mogen niet te groot en zwaar zijn en er moet rekening worden gehouden met een vastgesteld budget. Dat, en het bedenken van originele puzzels met slotjes, vormde de uitdaging voor de studenten. Bewegende armleuningen, tandwielen, knoppen, leren riempjes, spiegeltjes en laserstralen; zomaar wat zaken die opmerkelijk zijn aan de stoelen. Eén persoon kan erin worden vastgegespt. Er zijn echter wel meerdere mensen nodig om er weer uit te komen. Dit lukt alleen door goed samen te werken en interactief bezig te zijn.

Sloten en codes

Net als in de escape rooms zijn veel opdrachten gebaseerd op sloten en codes. De studenten werken eraan in twee groepen: de bouwers en de technici. Van het ontwerpen en de bouw worden verslagen gemaakt voor school. Ook Bart werkt eraan mee. “Het leukste moment was het beginnen met de bouw. Dan komt alles van de twee groepen samen. Nu moeten we alle elektronica nog werkend krijgen zoals het bedacht is. Apart werkt alles, nu moet het ook nog gaan werken in combinatie met elkaar.”

Wie weet kom je de stoelen deze zomer tegen op een festival of evenement!

Student in escape chair achterkant
Studenten en docent bij escape chair
Student in escape chair
Tandwielen escape chair
Escape chair achterkant
Escape chair voorkant

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.