Do big: op stage in Amerika

Het land van groot-groter-grootst. Serena liep vijfenhalve maand stage in Amerika! Serena: “Vanaf het moment dat ik hoorde dat ik in het buitenland stage kon lopen, wist ik dat ik dat ging doen. Het maakte me niet uit waar, maar Amerika was echt super!”

Toen haar oom, die een bedrijf runt in Amerika, vroeg waarom ze niet bij hem kwam werken, vond Serena dat meteen een goed idee. Als tweedejaars student van de opleiding Medewerker marketing en communicatie ging ze aan de slag voor een appartementencomplex en in de gevelbouw. “Ik vond ’t allemaal heel spannend, maar het was ’t helemaal waard”, zegt ze nu. “Ineens zat ik aan de andere kant van de wereld, in een hele andere cultuur. Ik woonde er bij mijn oom en tante en twee nichtjes in Corona, ongeveer een uur buiten Los Angeles.”

Engels praten

“Het daar zijn en de cultuur vond ik het meest leerzaam. Je móét Engels praten. In het begin was ik daar best zenuwachtig voor. Ik was bang om vragen te krijgen die ik niet zou kunnen beantwoorden, maar dat viel heel erg mee. Na een paar telefoontjes wist ik de standaard vragen wel. Ik heb er veel geleerd over hoe het bedrijfsleven in elkaar zit.

“Ik wil nog veel leren”

Na deze opleiding wil ik graag naar het hbo voor de opleiding E-commerce. Een uitdagende baan in de online marketingwereld lijkt me het leukst. Die wereld beweegt en groeit zo snel; ik vind ’t interessant om dat te blijven volgen. Ook heb ik veel aan mijn achtergrond in het grafisch ontwerpen. Ik vind de combi leuk en wil nog veel leren.”

Lees ook de blog van Serena.
Header Stage Amerika
Serena in New York

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.