Met de robot naar Amerika

The Dukes of Brabant hebben een mooie score behaald bij de FIRST Tech Challenge in Italië. Deze internationale wedstrijd daagt jongeren uit om robots te bouwen en te programmeren. De Brabantse studenten wonnen de Design Award en eindigen als derde in de wedstrijd. En of dat nog niet mooi genoeg was, zorgde de totale puntentelling voor een tweede plek in het algemeen klassement. Een prachtige prestatie! Nu mogen ze naar de Wereldkampioenschappen in Amerika.

Ze hadden vertrouwen in hun robot maar dat ze zó goed zouden scoren? Nee, dat durfden ze niet te dromen. “Zo’n wedstrijd is niet zomaar iets en het was al een grote eer om mee te mogen doen”, zegt teamlid Pim Hermans. Maar nu ze bij de beste 100 van de wereld zitten kan het feest niet meer stuk. In het Amerikaanse Detroit staat ze dezelfde uitdaging te wachten van 25 tot 28 april. De komende tijd gebruiken ze om hun robot nog verder te verbeteren. Aan het design hoeft niet veel meer te gebeuren want daarover zei de jury dat het een inspiratiebron is voor andere teams.

Extra uitdaging
Het team bestaat uit vijf studenten van Summa Engineering waar ze de opleiding Technicus mechatronica, niveau 4, volgen. Omdat ze naast de opleiding meer uitdaging wilden, kregen ze de kans om mee te doen aan de wedstrijd in Italië.

Lees ook: Retourtje Italië met robot

Dukes of Brabant engineering 2
Dukes of brabant engineering 1
wedstrijdveld dukes of brabant engineering
Foto robot dukes of brabant engineering
Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.