"Dit is de Sims in het echt"

Het vak, de docenten en de opleiding: Samira Olariu vindt alles aan de opleiding Interieuradviseur tof. “We hebben al een aantal mooie excursies gehad.”

Dat Samira deze opleiding volgt, ligt voor de hand. “Ik teken al van kleins af aan en huizen bouwen en interieurs ontwerpen vind ik zó gaaf. Met het computerspel de Sims doe ik het ook. Nou, als je dat leuk vindt, vind je dit helemaal geweldig. Het is de Sims in het echt.” De opleiding is precies wat ze ervan verwacht had. “Het is creatief en je tekent veel.”

Excursies

De opdrachten zijn leuk en de docenten goed, zegt Samira. “De docenten komen uit de praktijk en hebben vaak nog een eigen bedrijf.” Naast lessen en opdrachten ga je ook regelmatig op excursie, zegt ze. “We zijn bijvoorbeeld op de VT Wonen&Design-beurs geweest, naar de Dutch Design Week, hebben op Ekkersrijt opdrachten op de meubelboulevard uitgevoerd en een toertje door Eindhoven gemaakt naar interessante interieurs. Minder leuk vind ik dat je overal een verslag van moet maken.”

Stage lopen

Aan het eind van het schooljaar gaat ze 10 weken stage lopen. “Vaak is zo’n eerste stage bij een bouwmarkt. Sommigen vinden dat niet zo leuk, maar die stage is bedoeld om materialen te leren kennen, ook leer je om goed met veel verschillende mensen om te gaan. Het is dus zeker zinvol.”

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.