"Ik wil inhoudelijk aan de slag"

Na de havo wilde Ilse graag Rechten gaan studeren op het hbo. Dat is nog steeds haar doel, maar haar route loopt nu via het mbo. Daar volgt ze een verkort traject. Over een paar dagen staat ze in de halve finale van de juridische Skills Heroes vakwedstrijd. Zo ver heeft ze het in ieder geval al geschopt. Hopelijk gaat ze door naar de finale op zaterdag.

Ilse neemt het op tegen de deelnemers van 11 andere scholen. Het is voor het eerst dat de  juridische opleidingen meedoen aan Skills Heroes. Spannend! “Ik word nu wel een beetje nerveus”, bekent Ilse. Haar wetboek houdt ze goed bij de hand.

Oefenmateriaal

De halve finale-opdracht is al bekend. Het gaat over de nieuwe privacywetgeving en over een internetplatform voor juridische vragen. Maar hoe bereid je je daarop voor? Ilse: “Ik heb veel gelezen over de onderwerpen. Ook heb ik met een docent Digitale vaardigheden geoefend met Excel. De opdracht borduurt voort op de voorronde en daarvoor heb ik de documentaire ‘Recht voor allen’ gezien, over een juridisch internetplatform in Kenia.” Bij het advocatenbureau waar ze stage loopt, doet ze veel praktijkervaring op. Ook goed oefenmateriaal.

Voor de toekomst hoopt Ilse vooral dat ze ergens inhoudelijk en zelfstandig aan de slag kan; dat vindt ze het leukst. Veel succes, Ilse!

Update: Ilse sleepte de tweede prijs in de wacht bij de Skills Heroes Vakwedstrijd! Gefeliciteerd!
Met dit goede nieuws haalde ze de Mooi Rooi Krant:Ilse Schuurman in DeMooiRooi-krant St.Oedenrode.

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.