De onzekerheid van de autosport

"Al van kinds af aan ben ik bezig met autosport. In 2015 en 2016 heb ik me volledig op het karten gericht en ging ik niet naar school. Het racen ging heel goed: ik kartte op het hoogste niveau. Ik werd derde bij het EK, vijfde bij het WK en twee keer kampioen van Duitsland. Dit jaar rijd ik voor het eerst in een auto; een BMW M3 GTR. Dat is een hele overgang, maar als je verder wil komen in het racen moet je de overstap maken. Vorig jaar heb ik besloten me naast het racen, ook op school te richten. Mijn toekomst veiligstellen vind ik heel belangrijk.” 

Sponsoren

“Met alleen talent kom je er niet als autocoureur. Er gaat veel geld in de autosport om. Je hebt sponsoren nodig om ver te komen. En hoe verder je komt, hoe belangrijker grote sponsoren worden. Als je goed rijdt, val je op en heb je kans dat je deze sponsoren aantrekt. Maar elk jaar zit je wel in onzekerheid of het weer lukt. Een back-up voor de toekomst is dus handig."

Amerika

“Mijn studie is mijn back-up. Na de Entree-opleiding Assistent verkoop/retail koos ik voor de opleiding Commercieel medewerker, omdat ik daarmee in het tweede jaar kan instromen bij de opleiding Junior accountmanager. Ik wil uiteindelijk naar International Business Management op het hbo. Als klein kind was ik al fan van Amerika. Vooral het gebied bij Los Angeles vind ik heel mooi. Als ik later de kans krijg, ga ik daar wonen en werken. Mijn opleiding kan me daarbij helpen.”

Gemotiveerd

”Nu zijn school en racen heel goed te combineren. Dankzij Summa Topsport kan ik een groot deel van de studie thuis volgen. Ik ga elke dag zo’n drie uur naar school voor een aantal vakken. Daarna ga ik trainen en na het trainen werk ik thuis aan de rest van de vakken. Als de studie straks moeilijker wordt, zal het denk ik wel minder makkelijk zijn. Maar ik ben heel gemotiveerd om mijn diploma te halen. Ik kijk uit naar de volgende stap!”

Martijn van Leeuwen
Deelnemer Summa College topsportprogramma

Martijn van Leeuwen 1
Martijn van Leeuwen 4
Martijn van Leeuwen 3
Martijn van Leeuwen 2

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.