Bellissimo: op studiereis naar Italië

Als je de opleiding Opticien volgt kom je nog eens ergens. In Italië bijvoorbeeld. Studenten bezochten daar Safilo, wereldwijd een van de grootste brillenmakers en -leveranciers. Het bedrijf levert brillen aan maar liefst 40 landen. Bij de Safilo Group zijn 6 ontwerpstudio’s aangesloten, gevestigd in Italië, de VS en China. Daarbij zijn er ook nog eens 7 eigen fabrieken, waarvan 4 in Italië en 3 daarbuiten.

Ook stond de oude universiteitsstad Padua op de planning. Pleinen, winkels, terrasjes; daar wisten de studenten wel raad mee. Ondertussen maakten zij ook nog wat burgerschapsopdrachten, want ja, ook dat hoort erbij.

Mido optiekbeurs

Vervolgens reisden ze door naar Milaan voor een bezoek aan de Mido optiekbeurs, waar ze hun ogen uitkeken. “Het was erg indrukwekkend”, zegt Alessia, die erbij was. “Er waren 7 zalen waar ontzettend veel te zien was. Aziatische merken, bekende merken, glazen en machines. Deze beurs is zoveel groter dan in Nederland!”

Lees wat Alessia en Isa in hun reisverslagen schreven.

Mido entree
Slider 1
Slider 2
MidoTV
Groepsselfie
Pizza
Italië
Dom3
Dom2

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.