Erg leuk, zoveel merken en typen brillen

Uit de reisverslagen van Alessia en Isa:

Dag 1, donderdag:

Yesss, eindelijk! We zijn op heilige bodem oftewel Italia! Hup de bus in en op naar Safilo. Maar eerst nog even wat eten met de hele bende. Eenmaal aangekomen in de fabriek werd de groep in twee delen gesplitst. Bij ons gingen juf Jet en juf Marianne mee en met de andere groep Steven en Sebastiaan. We krijgen eerst uitgelegd hoe de voorkant van een bril gemaakt wordt en welke materialen ze ervoor nodig hebben. Vervolgens mogen wij stap voor stap meekijken met iedere machine. We krijgen echt alles te zien.

Het mooist vond ik hoe ze de steentjes met de hand op de monturen plaatsten. Dit werd stuk voor stuk gedaan. Echt een geduldig en precies werkje. Door de droge lucht in de fabriek (en de lekkere pizza van tevoren) hadden we enorme dorst. Het zien van de flesjes water na de rondleiding deed dan ook goed.

Dag 2, vrijdag:

De dag begint met een lekker ontbijt. Daarna een dagje shoppen in Padua. We hebben ook de St. Antoniuskerk bezocht. Deze kerk was erg mooi en indrukwekkend. Het duurde even voordat we hem gevonden hadden, maar het was erg de moeite waard. Ook zijn we naar een hele grote snoepwinkel geweest met twee verdiepingen. Padua is een erg mooie stad, met mooie gebouwen en leuke winkeltjes.

Dag 3, zaterdag:

Weer lekker ontbijten, wel wat vroeger dan gisteren. Vandaag rijden we met de bus richting Milaan. Na een kleine tussenstop kwamen we rond een uur aan bij het hotel. We hebben in Milaan nog kunnen shoppen en lekker kunnen eten. De Dom in Milaan was ook erg mooi en de stad zelf erg indrukwekkend.

Dag 4, zondag:

Na het ontbijt gaan we met de bus naar de beurs. Eenmaal binnen bij de beurs moeten we even zoeken waar we heen kunnen. Vijf roltrappen verder en we zijn in de hal. We kijken elkaar aan en vragen ons af waarom we alleen maar Aziaten zien. Blijkbaar zitten we dus in de Aziatische hal. We hebben uiteindelijk de andere hal ontdekt. Hier zien we merken als Lindberg, Dita, Anne&Valentin en Theo. De wereld gaat voor ons open en we snuffelen overal even rond.

De stands waren allemaal erg groots opgezet, echt heel erg gaaf. Er zaten best wel veel nieuwe merken bij. Erg leuk om te zien dat er zoveel verschillende merken en typen brillen bestaan. 

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.