"Ik mag trots zijn op wat ik kan en doe"

Meedoen aan een wedstrijd. Spannend, maar zeker een aanrader, volgens Manon Huiskes. Zij deed dit jaar mee aan Skills The Finals, de finales van de vakwedstrijden voor het mbo. En met succes, want ze won een zilveren medaille!

Een goede oefening om met haar zenuwen om te gaan, dat was het ook voor Manon. Maar toen ze eenmaal begonnen was kon ze er echt van genieten. “Ik was helemaal m’n ding aan ’t doen. De zenuwen waren meteen weg.” De finalewedstrijd van Manons vakgebied Schoonheidsspecialist was verdeeld over drie dagen. Haar opdrachten bestonden uit gezichtsbehandelingen, een hand- en voetbehandeling, rugbehandeling en het aanbrengen van make-up en nagellak in het thema ‘Colors of spring’.

Boost voor zelfverzekerdheid

Best pittig, maar erg leerzaam, vindt Manon. Zo gaf het bijvoorbeeld een boost aan haar zelfverzekerdheid. “Ik stond daar mooi wel en mag trots zijn op wat ik kan en doe. De wedstrijd gaat erom de beste van Nederland te worden en ik ben mooi de tweede.”

Inspireren en motiveren

Manon heeft haar diploma Schoonheidsspecialiste niveau 3 al op zak. Ze doet nu niveau 4 en wil daarna de docentenopleiding volgen op het hbo. En dan: lesgeven bij Summa Uiterlijke verzorging. “Ik wil inspireren en motiveren, net zoals mijn docenten dat nu bij mij doen. Als docent blijf je ook altijd bij in je vak.”

 

Nagels lakken
Massage
Lente make-up
Manon met model en docent
Groepsfoto
Prijswinnaars
Prijswinnaars met medailles

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.