“Ik wil mezelf continu blijven verbeteren”

Noah weet wat ze wil. Het liefst wordt ze art-director voor een merk als Nike of Adidas. En ze is goed bezig met haar ontwikkeling. Vorig jaar won ze goud bij de finale van de Skills Heroes vakwedstrijden. Dit jaar eindigde ze met brons. “Meedoen aan deze wedstrijd is een mooie ervaring, waar je iedere keer weer van leert.” Doen dus, als je de kans krijgt.

Vooral de werkdruk vond ze leerzaam. “Die is veel hoger dan op school. Ook is het leuk dat er anderen naar mijn werk keken, niet alleen docenten. Twee keer meedoen was een risico; het kon zomaar minder goed gaan dan vorig jaar. Maar het was goed om deze ervaring nog een keer mee te maken. Ik wil mezelf continu blijven verbeteren.”

Drake’s thema’s

De wedstrijdopdracht was om vanuit een zelfgekozen songtekst een collectie te creëren. Noah maakte een broek, een trui en een ‘dekbedjas’ geïnspireerd op het nummer ‘God’s plan’ van de Canadese rapper en songwriter Drake. Thema’s en tekstfragmenten uit de hit verwerkte ze in haar ontwerpen.

Hard werken

Noah zit in het laatste leerjaar van de opleiding Junior stylist. Binnenkort hoort ze of ze is aangenomen bij het Amsterdam Fashion Institute (AMFI), waar volgens haar jaarlijks bijna drie keer zoveel studenten zich aanmelden als er geplaatst kunnen worden. Toch denkt ze een goede kans te maken. “En dan wordt het nog vier jaar heel hard werken.”

 

Noah Strijbos

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.