Wat dit is? Een streetart-hagedis!

Werken onder tijdsdruk. Volgens Frenk een belangrijk leerpunt, dat straks ook van pas zal komen bij zijn examens. Onlangs oefende hij ermee tijdens de mbo-vakwedstrijd Patissier van Skills The Finals, waar hij een bronzen medaille won. “Het was wel erg spannend; ik had nog maar 10 seconden over nadat ik alles had ingeleverd.”

Voor de wedstrijd kreeg hij de volgende opdracht: 'Maak een marsepeinfiguur in het thema streetart'. Dat werd een hagedis met spuitbus voor een muurtje. Ook maakte hij nog een dessert op een bord en drie koffiefriandises. De ingrediënten werden pas bij de start bekendgemaakt. Vervolgens had Frenk een uur de tijd om zijn aanpak te bepalen en de recepturen uit te werken. In nog eens vijf uur werkte hij naar de resultaten toe. Het thema was ‘Amsterdam street-art’. Dit was vooraf wel bekend, dus Frenk presenteerde zijn creaties in een decor van Amsterdamse grachtenpandjes. Dit presentatiemateriaal werd gemaakt door een docent van Summa Wonen & Design. Ook nog eens een mooie samenwerking dus.

Spieken

Heeft Frenk nog gespiekt bij zijn 7 tegenstanders? “Daar had ik echt geen tijd voor”, zegt Frenk. “Ik was zo druk met mijn eigen ding, dat alles om me heen wegviel. Het was heel spannend. Pittig ook. Maar ik ging uit van mijn eigen krachten en ben helemaal blij.”

Begeleiding door docent

Bij de voorbereiding voor de finalewedstrijd werd Frenk begeleid door zijn docent Tommas van Rossum. Frenk: “Hij heeft er heel veel vrije tijd ingestoken en zijn begeleiding in de weken voorafgaand aan de wedstrijd was helemaal top. Hij heeft erg veel voor mij betekend en is tijdens de wedstrijddagen iedere dag op en neer naar Zwolle gereden. Echt super, dat mag ook weleens gezegd worden!”

Lees ook het artikel over Frenk in het stadsblad van Den Bosch.
Patissier 2
Patissier 3
Patissier 4
Patissier 7
Patissier 6
Patissier 5
Patissier 1

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.