Zilver voor samenwerken

Samenwerken. Dat gebeurde in meerdere opzichten bij de mbo-vakwedstrijd Skills The Finals. Tweedejaars studenten Rick en Jasper deden in teamverband mee in de categorie Mechatronicus. Het leverde beiden een zilveren medaille op. Ook werkten ze samen met vierdejaars student Mees, die als coach optrad. Hij won vorig jaar brons bij dezelfde wedstrijd.

“Het was fijn om Mees erbij te hebben”, zegt Rick. “We konden hem nog dingen vragen en hij had goede tips.” De belangrijkste tips: rustig blijven, goed samenwerken, goed naar de opdracht kijken voordat je begint en heel precies doen wat er staat. De opdracht had te maken met het bouwen en programmeren van een technisch station. De taken waren duidelijk verdeeld: Jasper nam het bouwen voor zijn rekening, Rick het programmeren. 

Concurrerende mechatronicateams

De in totaal acht concurrerende mechatronicateams voerden de opdracht verdeeld over drie dagen uit. Dat Rick en Jasper in de top 3 zouden eindigen hadden ze eigenlijk wel verwacht. Rick: “We zagen wel dat we goed gingen ten opzichte van andere teams. We liepen redelijk voor op de rest.” En zo was de manier van samenwerken tussen Rick en Jasper zilver waard.
Mechatronicus 10
Mechatronicus 8
Mechatronicus 7
Mechatronicus 6
Mechatronicus 5
Mechatronicus 4
Mechatronicus 3
Mechatronicus 2
Mechatronicus 1
Mechatronicus 9

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.