Fashion: naaimachine of 3D-printer?

Als je van je fashion wearable art maakt, zoals Marnie Douven van Summa Fashion deed, gebruik je misschien allebei. Marnie deed namelijk mee aan WAAH!, een theatershow waar onder andere designers hun vernieuwende ideeën toonden.

Mode uit vervlogen tijden

Voor de show koos Marnie voor het thema Oopjen Coppit. Deze dame werd lang geleden door Rembrandt geschilderd in de klederdracht van die tijd. Marnie bekeek die mode van toen eens goed en bedacht een broekpak waarin ze het oude ontwerp en haar eigen ideeën combineerde tot een nieuw design.

Garen van opa's kleermaker

Daarbij gebruikte ze garen dat nog van haar opa’s kleermaker was geweest, wol dat ze van haar tante kreeg en, voor het maken van de kraag van het colbert, een 3D-printer.

Innovation Award

Met het colbert en broek won Marnie de Innovation Award tijdens van WAAH!. De jury prees haar combinatie van oude en nieuwe technieken en de draagbaarheid van het pak. "Heel geschikt voor de moderne zakenvrouw”, vonden zij.

Nieuwe technologie is heel normaal

Behalve Marnie deden er nog een aantal Summa Fashionstudenten mee aan WAAH! Ook zij gebruikten moderne technologieën bij hun ontwerpen. 3D-printen en lasersnijden worden namelijk regelmatig gebruikt bij Summa Fashion. Het Summa College heeft meer dan twintig scholen, waaronder een aantal technische. En daar hebben ze alle print- en snij-apparaten die nodig zijn om wearable art te maken. 

WAAH! Innovation Award Marnie Douven Summa Fashion (3)
WAAH! Innovation Award Marnie Douven Summa Fashion (7)
WAAH! Innovation Award Marnie Douven Summa Fashion (8)
WAAH! Innovation Award Marnie Douven Summa Fashion (5)
WAAH! Innovation Award Marnie Douven Summa Fashion (4)
WAAH! Innovation Award Marnie Douven Summa Fashion (6)
WAAH! Innovation Award Marnie Douven Summa Fashion (1)
WAAH! Innovation Award Marnie Douven Summa Fashion (2)

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.