Doe ff gewoon: Kai wordt cabaretier

De 17-jarige Kai Bodewitz heeft een grote droom: als cabaretier optreden in Carré. Dat lijkt misschien wat hoog gegrepen, maar Kai is de beroerdste niet. Donderdagavond 19 april maakt hij namelijk zijn theaterdebuut met zijn eigen show: Doe ff gewoon. Nog niet in Carré, maar toch. “Ik begin groots, in plaats van eerst op m’n bek te gaan enzo. Dat doe ik gewoon meteen in het Parktheater”, zegt Kai met een lach.  

Hij noemt Van der Laan en Woe (bekend van het tv-programma De Kwis) als zijn grote voorbeelden, maar liet zich ook inspireren door allerlei andere cabaretiers. Kai: “Na afloop van een voorstelling van Leon van der Zanden stond ik met hem op het toneel. Leon zei: ‘Hou je hand eens bij het publiek… Voel je dat?’ En inderdaad: ik voelde de warmte van het publiek dat de zaal al verlaten had. Toen wist ik: dit is wat ik wil.”

Muziek als toverdingetje

In zijn show wil hij mensen verwonderen met iets dat ze nog nooit hebben gezien. Daarbij is er veel ruimte voor muziek. Kai speelt piano, gitaar, ukelele en cajon (“een soort trommel waar je op kunt zitten”) en zingt er ook nog bij. “Muziek is een toverdingetje waarmee je mensen het meest kan raken”, vindt Kai. Hier en daar wordt hij op elektrische gitaar begeleid door zijn gitaardocent Jeroen van Delden.

Humor in het onderwijs

Ondertussen zit hij in het eerste jaar van de opleiding Onderwijsassistent bij Summa Welzijn. Want ja, een opleiding is ook belangrijk. “En bovendien”, zegt Kai, “Kan het onderwijs ook wel een stukje leuker gemaakt worden, met wat meer humor erin. Daarbij vind ik het leuk om kinderen iets bij te brengen.”

Bestel kaarten voor de show van Kai.

Lees het artikel over Kai in het Eindhovens Dagblad.
En het artikel dat na afloop is gepubliceerd door Omroep Brabant.

Bekijk een interview met Kai bij Omroep Brabant:


Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.