Nuttige stress bij Hackathon Masters

Bij de Hackathon Masters die onlangs werden gehouden, draaide het om het oplossen van praktijkcases van echte bedrijven. Negen teams van het Summa College, ROC de Leijgraaf, ROC Ter AA en het Koning Willem I College deden mee aan deze uitdaging. Zij gingen aan de slag met drie verschillende ‘challenges’.

Ook Gilles en Lex, tweedejaars studenten van de opleiding Applicatie- en mediaontwikkelaar, doken achter hun laptops. Daar kwamen ze vier dagen lang bijna niet achter vandaan. Ze deden al eerder mee aan de wedstrijd en werden door hun docent weer gevraagd. Daarom vormen ze nu, samen met twee studiegenoten, het team ‘Het moest van Erik’.

Nuttige ervaring

Maar wat is er zo leuk aan een hackathon? “Je ontwikkelt jezelf in een best wel hoge stressomgeving en dat is een nuttige ervaring”, zegt Gilles. “Samenwerken is heel belangrijk. Wie doet wat. In korte tijd in teamverband het beste resultaat opleveren.” Daarbij wordt niet alleen gekeken naar het idee en resultaat, maar ook naar de code. Er moet een werkend prototype worden opgeleverd. En natuurlijk moet dat ook een beetje innovatief zijn.

Features en ‘social engineering’

Lex is degene die in zijn team de meeste stress heeft, want hij wil de meeste features inbouwen. De jongens doen ook buiten school veel ervaring op, door hun werk als webdeveloper/designer. Dat komt nu zeker van pas. Hun geheime wapen? “Wij doen aan ‘social engineering’”, verklaart Gilles. “We stellen domme vragen aan onze concurrentie, zodat zij ons uitleggen hoe het zit. Daar kunnen wij dan weer mooi op inspelen.”  

Winnaars

Per drie teams werd er gewerkt aan dezelfde case. De resultaten werden op dag vier gepresenteerd. Vervolgens werd voor elke opdracht een winnaar gekozen. De winnende teams mochten € 250,- verdelen onder de teamleden. En ja hoor: twee Summa-teams vielen in de prijzen en ‘Het moest van Erik’ zat daarbij!
 

Op de Facebookpagina van Summa ICT vind je meer foto’s en filmpjes.

Sinas en cola_slider
Hackathon Masters 6
Hackathon Masters 5
Hackathon Masters 4
Hackathon Masters 3
Hackathon Masters 2
Hackathon Masters 1
Prijswinnaars

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.