Studivents: voor regelaars en aanpakkers

Pleun zit helemaal op de juiste plek op haar opleiding Managementassistent/Directiesecretaresse. Ze vindt het leuk om dingen te regelen en is een echte aanpakker. De opleiding biedt een brede basis. Je leert er bijvoorbeeld goede mails te schrijven, telefoneren, plannen en organiseren.

Als je kiest voor een secretariële opleiding, kun je leren in de praktijk. Deze opleidingen hebben namelijk het projectbureau Studivents opgericht. Studenten helpen via Studivents bij de organisatie en uitvoering van bijeenkomsten, projecten en activiteiten. Bijvoorbeeld bij Eindhoven on stage, een beroepenmarkt in het PSV-stadion voor vmbo-leerlingen. Pleun hielp er mee met acht klasgenoten. Ze zijn netjes gekleed en hebben allemaal eenzelfde sjaaltje om. Ze zorgen ervoor dat alles op rolletjes loopt.

Elke dag anders

De markt werd druk bezocht door busladingen vol vmbo-leerlingen. Dat leverde ook aardig wat rommel op. Daarom hielpen de meiden van Studivents de bedrijven met het netjes houden van de tafels. “Het is heel leuk en leerzaam”, zegt Pleun. “Je hebt tijdens zo’n dag veel contact met bezoekers en bedrijven. Er is veel variatie in werkzaamheden. Dat vind ik ook het leuke aan dit beroep: elke dag is anders.”

Bekijk hieronder enkele foto's van de beroepenmarkt in het PSV-stadion en een eerder gemaakte video over Studivents.
Eindhoven on stage 4
Eindhoven on stage 3
Eindhoven on stage 2
Eindhoven on stage 1
Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.