Sokken op z’n Spaans

Hoe zeg je ‘sokken’ in het Spaans? … Nee? 'Calcetines’! En onthoud dat, want de gelijknamige webshop gaat veel sokkenlades vullen. Het bedrijfje is opgericht door de 18-jarige Sem, derdejaars student van de opleiding Summa International Business. Ambitieus als hij is, deed hij dit al ter voorbereiding op zijn volgende opleiding: Internationale handel op het hbo.

De inspiratie voor zijn designersokken-business deed Sem op tijdens zijn stage in het Spaanse Valencia. Daar zag hij de opkomst van kleurrijke sokken, die een outfit volgens hem een stuk leuker maken. Terug in Nederland besloot hij hier iets mee te doen. Hij deed een onderzoek onder verschillende internationale leveranciers. Daarbij lette hij op de kwaliteit, prijs, rekbaarheid en hoe de sokken uit de was tevoorschijn kwamen.

Opslag bij oma

Bij de gekozen leverancier in China bestelde hij vervolgens enkele honderden paren met 15 verschillende prints. Dozen vol sokken staan nu opgeslagen in zijn ‘kantoor’ bij z’n oma thuis. Hij heeft een website, een Facebookpagina, plaatst hier en daar een advertentie en heeft goede foto’s. De marketing wordt gedaan door een bevriende klasgenoot, die een eigen marketingbureau heeft. Mooi voor elkaar dus; laat die bestellingen maar binnenstromen! De ‘Calcetines’ passen zowel mannen als vrouwen, volgens het innovatieve ‘one size fits most’-concept. “Het is een tastbaar product en leuk om te verkopen”, zegt Sem. “Zakelijke outfits kunnen er gemakkelijk mee worden opgeleukt, maar je kunt ze ook casual dragen. Bring happiness back to the basics.”

Een goede voorbereiding…

De real life webshop is heel leerzaam, want Sem leert zo in de praktijk omgaan met douanezaken, facturen, orders picken en verzenden en de boekhoudkundige kant van het verhaal. Een goede voorbereiding op de opdracht ‘Kleine ondernemer’, die hij straks bij zijn vervolgopleiding op het hbo krijgt. Nog ‘even’ afstuderen en dan is Sem er klaar voor!   

Sem haalde ook de krant Via Leudal met zijn sokkenbusiness. Lees hier het artikel.
Calcetines 4
Calcetines 1
Calcetines 3
Calcetines 2

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.