Winnen door voorbereiding

Het leek alsof het kampioenschap hem zomaar aan kwam waaien. Met grote cijfers won Pim Maasdijk het Nederlands kampioenschap van de Jeugdvakwedstrijden voor de bakkerij, in de categorie Uitvoerend bakker.

Slimmerik

Twaalf brioches en twaalf broodjes met een vulling van chocolade, nootjes en bakkersroom en gekleurd met cacao leverden Pim de zege op. Zijn geheim? Pure voorbereiding. De slimmerik had zijn eigen grondstoffen meegenomen, afgewogen en al. “Tijdens de wedstrijd ging alles prima”, zegt Pim. “Het deeg was perfect en de broodjes zagen er precies uit zoals ik wilde.”

Oefenen en begeleiding

Pim is eerstejaarsstudent van Summa Brood & Banket (hij volgt de opleiding Leidinggevende bakkerij), dus had hij geen idee wat hij van zo’n wedstrijd moest verwachten. Gelukkig had hij veel begeleiding van de mensen van de bakkerij waar hij werkt. En verder was het vooral oefenen, oefenen, oefenen. Niet alleen op het werk, maar ook op school. De ene bakkerij is de andere niet.

Creativiteit

Volgens de wedstrijdjury waren de structuur, korst, geur, smaak en afwerking van de broodjes heel goed. Maar nog beter was Pim’s creativiteit. Door die degelijke voorbereiding kon Pim nét dat beetje extra doen: de broodjes eruit laten zien als gebakjes.  
Brood en Banket slider 1
Brood en Banket slider 5
Brood en Banket slider 4
Brood en Banket slider 3
Brood en Banket slider 6

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.