Over de grenzen met SIB

Wat voor internationaals doe je zoal op de opleiding International Business? Je krijgt internationaal gerichte vakken, zoals ‘Intercultural communication’ en je kunt extra internationale certificaten behalen. Ook loop je stage in een ander land en ga je mee op buitenlandse excursies.

Tijdens de driejarige opleiding ga je ieder jaar een keer op stage. In het eerste en derde jaar in Nederland. Kies je voor Spaans als extra taal, dan ga je in het tweede jaar met de hele klas naar Spanje. Kies je voor Duits, dan ga je naar een Duitstalig land. Daarnaast zijn er nog buitenlandse excursies: in het eerste jaar naar een Engelstalig land, in het derde jaar naar een Oostblokland of naar Scandinavië.

Vaktermen in meerdere talen

Derdejaars student Sem ging dit jaar mee naar Polen. Daar bezocht hij met zijn klas de concentratie- en vernietigingskampen in Auschwitz, het laatste grote oerbos en verschillende scholen en bedrijven. “Dat internationale aspect, gericht op Europa, vind ik het leukst aan deze opleiding”, zegt Sem. “De opleiding is tweetalig; Nederlands en Engels. Daarbij kies je voor Duits of Spaans. Inmiddels is er ook een volledig Engelstalige variant van de opleiding. Die was er nog niet toen ik begon, maar ik zou toch voor tweetalig hebben gekozen. Ik vind de verhouding tussen het Nederlands en Engels fijn. Het is belangrijk om vaktermen in beide talen te kennen.”

Docenten uit bedrijfsleven

Na zijn opleiding wil Sem naar het hbo. Later wil hij het bedrijf van zijn ouders overnemen: een internationaal bedrijf in vers- en vleeswaren, gevestigd in het Limburgse Echt. Hij is enthousiast over de lessen van docenten uit het bedrijfsleven: “Zij hebben hun successen al geboekt en weten waar ze het over hebben. Ze vinden het leuk om de lesstof over te brengen en het is mooi om te leren van mensen uit de praktijk.”

 

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.