Mbo als goede basis voor het hbo

In 2017 behaalde Anna haar diploma voor de opleiding Juridisch administratief dienstverlener. Inmiddels leert ze verder op het hbo. Ze volgt de opleiding HBO-Rechten aan de Juridische Hogeschool in Tilburg. “Het is wel moeilijker, maar zeker haalbaar.”

Anna vindt het fijn dat ze al een basis heeft gelegd met haar mbo-opleiding; dat scheelde bij de start. Ze zit in de klas bij haar oud-klasgenoten Lisa en Angela, die ook de overstap maakten naar het hbo. Anna: “Tuurlijk is het fijn om bekenden om je heen te hebben, maar zeker niet noodzakelijk. Het is ook leuk om nieuwe mensen te leren kennen."

Sfeer

De sfeer is op de Juridische Hogeschool volgens haar wel heel anders dan op het Summa College. Er zijn minder samenwerkopdrachten dan op het mbo, maar iedereen helpt elkaar graag. “De lessen vind ik minder schools dan op het mbo”, zegt Anna. “Als je er wilt zijn, dan ben je er. Anders blijf je gewoon thuis. Je mist dan wel meteen een hoop informatie uit de werkcolleges, dus de meeste studenten zitten vaak gewoon in de les.” Motivatie is volgens Anna het allerbelangrijkst om na het mbo door te gaan naar het hbo. Ze werd meteen lid van het promoteam van de Juridische Hogeschool. Daarmee geeft ze voorlichting over haar studie. Dit deed ze eerder ook voor haar opleiding bij het Summa College. Door haar werkzaamheden voor het promoteam voelt ze zich extra betrokken bij haar studie. 

Aandenken

Voordat Anna naar het hbo ging, liep ze haar eindstage bij het gerechtshof in Den Bosch. Ze had er een hele leuke en leerzame tijd. Na afloop van haar stage mocht ze er fulltime vakantiewerk doen. Van het geld dat ze daarmee verdiende, heeft ze een leuke auto gekocht. Een mooi aandenken aan deze tijd. Anna is goed op weg!

Van mbo naar hbo

Wil je meer weten? Je vindt hier informatie over de doorstroom van mbo naar hbo.

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.