Welke vakken krijg je om opticien te worden?

Kety zit in het eerste jaar van de opleiding Opticien. Na de opleiding wil ze naar het hbo, om lenzenspecialist te worden. Na de mbo-opleiding die ze nu volgt mag ze brillen verkopen en glazen aanmeten. Na de hbo-opleiding mag ze ook lenzen aanmeten. Dat komt namelijk nauwer, vanwege de bolling van het oog. Op haar stage-adres heeft ze al een baan aangeboden gekregen. Ze heeft het daar erg naar haar zin en blijft er graag werken.

Op school krijgt ze vakken als Optica (over zaken als holle en bolle lenzen en spiegeling), Refractioneren (over de werking van het oog en sterktes) en Anatomie. Bij dat laatste vak gaat het ook om bijvoorbeeld diabetes en oogafwijkingen. Daarnaast krijgt ze ook de meer standaard vakken als Ondernemerschap, Nederlands, Engels en Rekenen. Wat ze vooral leuk vindt aan de opleiding? “Het werken in de praktijk, de techniek en theorie, het verkopen en de afwisseling. Dat zijn zaken die bij mij passen”, zegt Kety.  

Excursies met de klas
Met haar klas gaat ze ook regelmatig op excursie. Bijvoorbeeld naar Essilor, de wereldmarktleider op het gebied van brillenglazen. Maar ook naar beurzen. Daar moeten dan opdrachten over gemaakt worden. “De klas is niet zo groot”, zegt Kety. “Ongeveer 20 mensen. Dat is wel leuk, want dan ken je iedereen.”

Kety en Merel

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.